NorrköpingNyheterÖstergötland

Hård kritik mot Norrköpings kommun i fallet Esmeralda

Idag tisdag, klockan 10:00 lämnade Inspektionen för vård och omsorg, IVO besked om vad de kommit fram till när de granskat hur Norrköpings kommun hanterade fallet med den treåriga flicka som i början av året hittades död i sitt hem. Norrköpings kommun får stark kritik av IVO och ett vite kommer bland annat att läggas på kommun på en miljon kronor.

Under året har Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) granskat hur socialnämnden i Norrköpings kommun hanterat Esmeraldas ärende. Under tisdagen riktar myndigheten svidande kritik mot socialnämnden i Norrköpings kommun.

– Ett kapitalt misslyckande från samhällets sida, säger Sofia Wallström, generaldirektör för IVO till SVT:s Östnytt.

Flickans mamma dömdes i tingsrätten för att ha vållat sin dotters död.

Ljusmanifestation i Hörsalsparken för Esmeralda

Relaterade artiklar

Back to top button