4.7 C
Norrköping
söndag, februari 28, 2021

Norrköpings kommun i stabsläge – besöksförbud på boenden inom vård- och omsorg

På fredagen meddelade Norrköpings kommun att man gått upp i stabsläge. Detta för att stödja, leda och samordna kommunens övergripande insatser med anledning av coronaviruset, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Samtidigt inför kommunen besöksförbud på äldreboenden och boenden för personer med funktionsnedsättningar. Information om detta kommer att sättas upp på alla boenden under fredagen. – Vi har nu gått upp i stabsläge och med hänsyn till de boendes hälsa inför vi också besöksförbud på boenden för att hindra smittspridning. Om man som anhörig ändå har ett viktigt behov av att göra ett besök ska man kontakta personalen, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernqvist (S). Kommunen arbetar för att säkerställa att viktiga verksamheter kan fortsätta bedrivas på en acceptabel nivå. – Vi samverkar med andra myndigheter och följer händelseutvecklingen. Att kommunen nu går upp i stabsläge bidrar till att leda, inrikta och samordna kommunens övergripande arbete med anledning av coronaviruset, säger Martin Andreae kommundirektör.
Norrköpings kommun avvecklar stabsläget

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid en pressträff nu på morgonen presenterade socialminister Lena Hallengren och kultur- och idrottsminister...
En något minskad smittspridning av covid-19 samt en svag, men dock, nedåtgående trend när...
Idag beslutade riksåklagaren att brott mot pandemilagen ska innebära 2 000 kronor i böter. Förslaget...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
4.7 ° C
5 °
3.9 °
75 %
4.1kmh
0 %
sön
9 °
mån
8 °
tis
11 °
ons
7 °
tor
3 °