CoronaNorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Norrköpings kommun i stabsläge – besöksförbud på boenden inom vård- och omsorg

På fredagen meddelade Norrköpings kommun att man gått upp i stabsläge. Detta för att stödja, leda och samordna kommunens övergripande insatser med anledning av coronaviruset, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Samtidigt inför kommunen besöksförbud på äldreboenden och boenden för personer med funktionsnedsättningar. Information om detta kommer att sättas upp på alla boenden under fredagen.

– Vi har nu gått upp i stabsläge och med hänsyn till de boendes hälsa inför vi också besöksförbud på boenden för att hindra smittspridning. Om man som anhörig ändå har ett viktigt behov av att göra ett besök ska man kontakta personalen, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernqvist (S).

Kommunen arbetar för att säkerställa att viktiga verksamheter kan fortsätta bedrivas på en acceptabel nivå.

– Vi samverkar med andra myndigheter och följer händelseutvecklingen. Att kommunen nu går upp i stabsläge bidrar till att leda, inrikta och samordna kommunens övergripande arbete med anledning av coronaviruset, säger Martin Andreae kommundirektör.

Norrköpings kommun avvecklar stabsläget

Relaterade artiklar

Back to top button