7.5 C
Norrköping
lördag, februari 27, 2021

SOS Alarm släpper viktig app

Idag släpptes SOS Alarms 112-app. Genom appen kommer man att kunna få snabb, relevant och pålitlig information om akuta händelser som inträffar i ens närhet, skriver SOS Alarm i ett pressmeddelande. Den som ringer 112 via appen skickar även automatiskt sin position till SOS Alarm, vilket gör det lättare för hjälpen att komma fram till rätt plats. Utan appen behöver den hjälpsökande uppge adress eller beskriva var man befinner sig då SOS Alarm idag inte har möjlighet att positionera hjälpsökande. Appen ger också information om till exempel en brand eller en bilolycka inträffar i närheten.
Så här kan det se ut om en trafikolycka inträffar i ens närhet.
– Befinner man sig ute i naturen eller på en bilväg kan det vara svårt att uppge var man är. Genom appen skickas din exakta position automatiskt till SOS Alarm. Med snabbare och mer exakt positionering kan fler liv räddas, säger Niclas Cholodov. SOS Alarm vill på det här sättet öka tryggheten samt snabbt och effektivt sprida viktig information till allmänheten. Läs hela pressmeddelandet här. Appen är gratis och kan laddas ner för iPhone och Android genom App Store och Google Play.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Från och med den första november kommer allmänheten att kunna rycka ut och rädda...
SOS Alarm fick på torsdagskvällen stora problem med 112-trafiken. Enligt uppgift skall problemet gälla hela...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
molnigt
7.5 ° C
8 °
7 °
53 %
3.6kmh
77 %
lör
7 °
sön
9 °
mån
8 °
tis
9 °
ons
5 °