CoronaNorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Upprop till alla sjukvårdsutbildade i länet

Utbrottet av covid-19 har drabbat Östergötland hårt och innebär stora påfrestningar på sjukvården. Region Östergötland går nu ut med ett upprop till alla sjukvårdsutbildade personer i länet.

Alla som har möjlighet att hjälpa till ombeds att ta kontakt och extra stort är behovet av specialistsjuksköterskor inom intensivvård, anestesi och operation.

– Det är en allvarlig situation och vi måste hjälpas åt. Vi har gjort en enorm omställning inom hälso- och sjukvården för att möta de ökande behoven. Vi behöver nu hjälp från hela Östergötland att fortsätta förstärka sjukvården, säger regiondirektör Krister Björkegren i ett pressmeddelande.

Uppmaningen gäller även företag och andra organisationer som kan ha sjukvårdsutbildade medarbetare som idag arbetar med annat.

– Vi söker brett i länet med förhoppningen att företag som kan göra en samhällsinsats genom att avvara medarbetare under en period hör av sig till oss, säger Krister Björkegren.

I Region Östergötlands vikariebank kan alla sjukvårdsutbildade anmäla sitt intresse. Störst är behovet av sjuksköterskor med specialistutbildningar inom intensivvård, anestesi (narkos) och operation men även grundutbildade sjuksköterskor.

– Det här är kompetenser som har en direkt påverkan på gränsen för hur många svårt sjuka patienter vi kan ta emot. Vi hoppas att alla som kan rycka in och göra en insats i den här extrema situationen försöker göra det, säger HR-direktör Zilla Jonsson.

Personer med sjukvårdskompetens kan läsa mer och anmäla intresse på regionostergotland.vikariebanken.se.

Relaterade artiklar

Back to top button