CoronaNorrköpingÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Corona: Skärpta allmänna råd införs i Östergötland

Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkarna har beslutat om skärpta allmänna råd för personer som vistas i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland.

Syftet är att minska den snabba smittspridningen av covid-19. Beslutet gäller till och med den 19 november, men kan förlängas. Från och med den 29 oktober uppmanas alla som vistas i Stockholms, Västra Götalands och Östergötlands län att:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Sedan pandemin startade har totalt 5379 bekräftade fall av covid-19 konstaterats i länet. 256 personer med bekräftad covid-19 har avlidit. I skrivande stund vårdas 23 personer på sjukhus i länet, av dem får tre intensivvård.

Relaterade artiklar

Back to top button