-1.1 C
Norrköping
lördag, februari 27, 2021

Esmeraldas död: Mamman försätts på fri fot

Den 39-åriga kvinna som står anklagad för att ha orsakat sin treåriga dotters död i januari i år släpps nu på fri fot i väntan på dom, rapporterar P4 Östergötland. Kvinnan har suttit häktad sedan rättegången avslutades i juni, men efter ett överklagande från hennes advokat väljer nu tingsrätten att släppa kvinnan. Detta eftersom de anser att det inte längre finns någon flyktfara. – Jag kan konstatera att tingsrätten hävt häktningen och nu överväger jag om jag ska klaga på det beslutet. Ett sådant beslut kommer jag i så fall att fatta senast i morgon torsdag, säger kammaråklagare Thomas Ramstedt som bevakar ärendet när ordinarie åklagare har semester. Rättegången skulle egentligen har återupptagits idag, onsdag 8 juli, men skjuts upp tills vidare. Orsaken är att tingsrätten gett frivården i uppdrag att undersöka möjligheten till kontraktsvård, vilket innebär att den som dömts för brott får möjlighet att genomgå behandling istället för att dömas till fängelse. Personutredningen ska redovisas senast den 28 juli och därefter kommer tingsrätten att bestämma en ny tid för fortsatt huvudförhandling.
Esmeraldas mamma inte psyksjuk

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Idag tisdag, klockan 10:00 lämnade Inspektionen för vård och omsorg, IVO besked om vad...
Idag hölls ljusmanifestationer för Esmeralda i ett flertal städer runt om i landet.  I Norrköping...
Åklagaren har lagt ned den förundersökning gällande tjänstefel på häktet i Norrköping där pappan...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
-1.1 ° C
0 °
-2 °
86 %
2.6kmh
0 %
lör
8 °
sön
9 °
mån
8 °
tis
10 °
ons
4 °