KulturNorrköpingÖstergötland

Äntligen – utsåld hårdrock på Dynamo

Utsålt. Lapp på luckan. Fullspikat. Kalla det vad du vill men när Neothrashbandet The Haunted står på scenen är det mer av ett väckelsemöte än en regelrätt konsert. Äntligen är pandemin över, eller i vart fall, nu kan vi äntligen skaka mjällen ur håret tillsammans och i grupp tycktes vara kvällens motto.

Den här spelningen med The Haunted har säkert flyttats fyra gånger och hade inte restriktionerna hävts hade det blivit en femte gång berättar arrangörer Olof Wikström innan avspark om en sportreferens tillåts.

Bandet, med östgöten och Linköpingsbon Patrik Jensen på stadig kompgitarr är oerhört taggade utan att för den skull vara övertända. Dock är sångaren, den björnlike Marco Aro ett enda stort leende där han bara talar om hur glad han är över att vara tillbaka på scenen, att detta är roligare än att knulla och att vi i publiken ska vara rädda om varandra. Vilket alla är och det är en fin, varm och inkännande publik i alla åldrar och stilar. Förvånansvärt många unga killar och tjejer är på plats vilket är otroligt glädjande och betryggande då återväxten känns säkrad.

The Haunted spelar som vanligt med kirurgisk exakthet. Knivskarpt men ändå med ett sväng och ett groove som nästan inget annat band har.

Kort sagt, det var en bra kväll utan begränsningar men fylld av hårdrock.

Relaterade artiklar

Back to top button