7.2 C
Norrköping
tisdag, april 20, 2021

Ghost får regeringens musikexportpris

Regeringens pris för utomordentliga insatser för svensk musikexport 2019 tilldelades till Linköpingsbandet Ghost. Vinnaren av Regeringens musikexportpris presenterades under en ceremoni i Blå Salongen på UD. Priset delas ut varje år till svenska musikskapare som bidragit till exportframgångar och till att sprida en modern och positiv bild av Sverige i utlandet. – Årets vinnare av Musikexportpriset, rockbandsgruppen Ghost, är ett utmärkt exempel på den svenska musikbranschen internationella framgångar. Branschen har skapat förutsättningar för enastående svenska exportframgångar, vilket i sin tur bidragit till att sprida en positiv bild av Sverige i utlandet. Ghost startade lokalt i Linköping och är idag globala med fans över hela jorden, säger utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg. Rockbandet Ghost blev Musikexportprisets 23:e vinnare med motiveringen: “Ghost har utmanat och skapat rubriker alltsedan starten i Linköping 2006. Det är i dag ett band med fans över hela jordklotet. Ghosts mytiska och ockulta berättelser inlindat i melodiös metal har gått från något primärt för den initierade publiken, kring albumdebuten med ”Opus Eponymous” 2011, till att i dag tillhöra de rock- och metalband som har bredast publik alla kategorier. 2019 underströk Ghost sin position som världsledande genom att fortsätta sin globala turné ”A Pale Tour Named Death” – när den avslutades i Mexico City i mars i år hade den nått totalt 137 scener över hela världen”. Övriga nominerade till Regeringens musikexportpris var Robyn, Håkan Hardenberger, Smith & Thell och Snoh Aalegra. Här är hela pressmeddelandet.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Idag klockan 18 släpps premiäravsnittet av kulturpodden Norrköping lounge - en podd för alla...
Deras första spelning var på kändisklubben The Viperroom i Los Angeles 2018. Den vann...
Idag släpper pop- och Norrköpingsprofilen John Daniel "Foppa" Forsberg både ny låt och en...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
växlande molnighet
7.2 ° C
9 °
6 °
56 %
1.5kmh
48 %
tis
6 °
ons
12 °
tor
3 °
fre
7 °
lör
5 °