KulturNorrköpingÖstergötlandSverige

Se filmen om förra årets konsertsuccé

Förra sommaren präglades i mångt och mycket av inställda festivaler och konserter. Tyvärr ser det inte ut att bli roligare i år men i det lilla arrangerades det ”trädgårdsspelningar” med välkända artister som DiLeva, Mikael Rickfors, Robert Wells och ståuppkungen Magnus Betnér. Nu har det blivit en dokumentärfilm om ”Trädgårslive”. En varm film som väcker hopp om ännu en sommar med musik och ”hemma hos gig”.

Mänga artister fick nog panik inför sommaren 2020 då man insåg att det inte blir några spelningar. Mikael Rickfors berättar i filmen om att han fick ställa in kanske så mpnga gig som ett 50-tal sommaren 2020.

Pigga Kulturaktiebolaget i Örebro visste dock på råd och utnyttjade sina kontakter och vips så hade man sålt, i runda tal 10 000 biljetter och satt ett drygt 50-tal artister i arbete. Man passade även på att göra en film om “Trädgårdslive” där man, bland annat, får följa med Magnus Betnér som bestämde sig för att cykla mellan sina uppträdanden och dessutom tälta.

Henrik Källman som gjort filmen berättar:

– Vi har aldrig gjort en dokumentärfilm, men det är just det som är Kulturaktiebolaget. Vi ser inga hinder och genomför projekt som känns kul och inspirerar oss Det känns också väldigt givande att kunna anlita och erbjuda jobb till filmare och tekniker som annars förlorat många av sina uppdrag i sommar.

Trädgårdslive besökte även Östergötland under sommaren 2020.

Se filmen här:

Relaterade artiklar

Back to top button