KulturNorrköpingÖstergötland

Detta händer när Stadsmuseum öppnar igen

Nu på tisdag, den 1 juni, öppnar Norrköpings stadsmuseum upp verksamheten igen. Detta på ett tryggt och säkert sätt för både besökare och personal.

Den 1 juni öppnar Norrköpings stadsmuseum på nytt. Öppnandet sker stegvis och inledningsvis öppnas våning 1 och 2. Där finns textilsalarna och utställningen Medlöperi och Motstånd – om nazismen i Norrköping då och nu.

Från och med den 1 juni erbjuds också dagliga stadsvandringar och visningar. Samtliga dagar som museet har öppet erbjuds något av de 16 olika teman som finns i utbudet. Där finns bland annat visning av Medlöperi och Motstånd, stadsvandringarna Industrilandskapet, I Moa Martinssons fotspår och Invandrarstaden Norrköping samt den dramatiserade Johannavandringen. Biljetter bokas på museets webbplats.

Lördag den 19 juni invigs Den utvalda staden – en utställning om Norrköping på 16- och 1700-talet som ger en inblick i en spännande period av Norrköpings historia med stormaktstid, pest, rysshärjningar och kunglig glans.

Från 1 juni till 31 augusti har Norrköpings stadsmuseum öppet tisdag till söndag mellan
kl. 12.00 och 16.00.

Relaterade artiklar

Back to top button