5.9 C
Norrköping
tisdag, oktober 20, 2020

Norrköpings kulturliv får egen podd

-

Idag klockan 18 släpps premiäravsnittet av kulturpodden Norrköping lounge – en podd för alla som gillar Norrköping och kultur i alla dess former. 

Kulturpodden är en satsning från kultur- och fritidskontoret i Norrköpings kommun. Premiäravsnittet gästas av Olle Tholén, producent och en av grundarna till filmkollektivet Crazy Pictures.

– Vi har ett fantastiskt kulturliv i Norrköping som vi vill få fler att upptäcka. Kultur är så mycket mer än konst, film, musik, dans och teater. Vi kommer få möta färgstarka personligheter inom allt från musik- och filmbranschen till spel- och idrottsvärlden, säger Maria Hultberg, programledare och kommunikationsansvarig på kultur- och fritidskontoret.

Namnet Norrköping lounge ska spegla den känsla som podden vill ge sina lyssnare; ett avslappnat, hjärtligt, roligt och intressant samtal i en skön soffa. Att det blev just podd som kanal beror på att det är den just nu snabbast växande mediekanalen, skriver kommunen i pressmeddelandet.

– Podd känns som en utmärkt kanal att möta våra intressanta kulturaktörer i och vi hoppas att Norrköpingsborna ska hitta podden och vilja hänga med oss och lyssna på dessa spännande personer som berättar om sitt liv, sitt arbete och sin relation till Norrköping, säger Maria Hultberg.

Podden produceras av Maria Hultberg, programledare och kommunikationsansvarig på kultur- och fritidskontoret, och Andreas Lind, producent och handläggare på kultur- och fritidskontoret, i samarbete med Lisa Nyström och Vincent Messenger, studenter på LiU. Podden spelas in på Campus Norrköping. Musiken till podden är skapad av Kapten studios by KNY, den grafiska profilen har David Örtenblad Savel gjort, som även gjorde årets Kulturnattsaffisch. Bilderna är tagna av Jenny Bennheden Carpvik.

Podden Norrköping lounge kommer att finnas där poddar finns.

Händer det något där du är? Tipsa oss!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Regeringens pris för utomordentliga insatser för svensk musikexport 2019 tilldelades till Linköpingsbandet Ghost. Vinnaren av...
Deras första spelning var på kändisklubben The Viperroom i Los Angeles 2018. Den vann...
Idag släpper pop- och Norrköpingsprofilen John Daniel "Foppa" Forsberg både ny låt och en...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt regn
5.9 ° C
6 °
5.6 °
93 %
4.6kmh
75 %
tis
8 °
ons
12 °
tor
14 °
fre
11 °
lör
9 °