KulturNorrköping

Bürner – vuxna män gör saker tillsammans

Deras första spelning var på kändisklubben The Viperroom i Los Angeles 2018. Den vann den den lokala delen av musiktävlingen P4 nästa förra året. De är Bürner och de spelar rock n roll.

Vi stannar till på Hemköp vid Timmermans torget i Linköping. Bandets basist Mats Thuresson har just kommit in med bussen till Linköping då han bor i Göteborg. Född och uppvuxen är han dock i Åtvidaberg. Idag är det Mats som brassar käk. Björn “Böna” Ohlson, välkänd mc-mekaniker och Motalaprofil har hämtat upp oss och nu är det dags att köra den dryga milen ut till Janne Andersson och sätta upp utrustningen för att repa några timmar, laga mat och hitta på lite hyss.

Trettio år

– Jag har vetat att jag och Mats skulle starta ett band ihop i över trettio år och nu slumpande det sig så att det var dags att ta tag i det, berättar “Böna” över en kopp kaffe ute i köket där vi slagit oss ner.

– Tidigare har jag spelat i olika coverband och det har väl varit ett sätt för mig att hålla igång och få vara nära musiken. Men det är först nu hjärtat är med till hundra procent. avslöjar han.

Följer man sitt hjärta brukar det gå bra och historien om Bürner må vara bara drygt två år kort men det är en framgångshistoria på sitt eget sätt.

Go west

“Böna” och Mats gjorde ett par låtar. Hörde av sig till en polare som flyttat över till L A för många år sedan. Han gillade musiken och erbjöd dem att komma över och lira på The Viperroom, berättar “Böna” och får det att låta som den enklaste saken i världen.

– Janne hade inte sagt ja till att vara med i bandet än så vi fick låna in en jänkare på trummor den kvällen. Det var inte fullsmockat med folk på giget men det var kul och vi hade tre förband, skrattar “Böna” och berättar att mans sedan började lägga upp enstaka låtar på Spotify och att dessa fick bra gensvar. Så bra att metalbolaget Time To Kill -Records i Rom erbjöd killarna ett kontrakt.

Döpt i bensin

Den 30 september släpps plattan “Baptized in gasoline” på alla format och digitala plattformar.  Lägg namnet Bürner på minnet då deras musik är mera rotad i klassisk hårdrock än metal och då de vet hur man snickrar ihop en låt som svänger med en refräng du kan skråla med i.

´

Relaterade artiklar

Back to top button