14.4 C
Norrköping
tisdag, april 20, 2021

De fick regionens kulturstipendium

Årets kulturstipendiater  har nu utsetts av Region Östergötland. Bland pristagarna finns konstnärer, en filmare och en barnboksförfattare. Priset delas ut den sjunde oktober. 

2020 års kulturstipendiater utsågs av regionutvecklingsnämnden nu i onsdags. – Årets stipendiater representerar en bred flora av konstformer. Jag är stolt över den styrka och bredd våra kulturskapare visar, som också gör Östergötland till ett framstående kulturlän, säger Eva Andersson (S), ordförande i regionutvecklingsnämnden, i ett pressmeddelande. Årets arbetsstipendium på 100 000 kronor går till: Louise Waite, bild och form (Norrköping) För sitt lustfyllda och gedigna arbetssätt som väcker nyfikenhet och vittnar om ett väl bottnat projekt. Kultur- och utvecklingsstipendierna á 40 000 kronor tilldelas: Charlie Åström, scenkonst (Ydre) För ett spännande och aktuellt projekt som rör sig mellan centrum och periferi. Hannes Bennich och Disa Bennich, scenkonst samt bild och form (Norrköping) För ett experimentellt och nyskapande projekt som kommer öppna nya dörrar. Robert Melo, film (Norrköping) För ett aktuellt filmprojekt som tar sig an och synliggör nya perspektiv. Moa Vennergrund, litteratur (Norrköping) För en berättelse som tar barnperspektivet på allvar och vågar lyfta svåra frågor. Stipendiet på 50 000 kronor för nyskapande projekt tilldelas: Helena Sjögren och Mattias Hofvendal, bild och form (Linköping) För ett projekt som spänner över flera fält och lyfter fram såväl vår historia samt skapar morgondagens kulturarv. Stipendierna delas ut vid regionfullmäktiges sammanträde den 7 oktober.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

Föregående artikelTrio stökade på tåg
Nästa artikelCyklist och bilist i krock

RELATERADE ARTIKLAR

Regeringens pris för utomordentliga insatser för svensk musikexport 2019 tilldelades till Linköpingsbandet Ghost. Vinnaren av...
Idag klockan 18 släpps premiäravsnittet av kulturpodden Norrköping lounge - en podd för alla...
Deras första spelning var på kändisklubben The Viperroom i Los Angeles 2018. Den vann...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
14.4 ° C
15 °
14 °
33 %
4.6kmh
0 %
tis
14 °
ons
12 °
tor
4 °
fre
7 °
lör
6 °