3.6 C
Norrköping
tisdag, mars 2, 2021

Mc-gänget Red Devils stämmer staten

Fyra mc-gäng med kopplingar till Hells Angels begär nu vardera 100 000 kronor av staten, däribland Red Devils från Norrköping, i ersättning för olika trakasserier, berättar idag SVT Nyheter Öst. Det är fyra olika mc-klubbar i södra Sverige som som står bakom ansökan till Justitiekanslern (JK) –  Red Devils i Norrköping och Sala, samt Värmländska Outbreak MC och Boråsklubben Blodörn MC, skriver SVT Nyheter Öst på sin hemsida och berättar vidare att ansökan om skadestånd är inskickad av ett juridiskt ombud för organisationen Payback Sverige. Att skadeståndskravet landat på 100 000 kronor per klubb motiverar ombudet genom att ”beloppet måste vara så omfattande så att det i framtiden också avhåller myndigheterna från att fortsättningsvis kränka, trakassera, diskriminera eller systematiskt bryta mot lagen i arbetet mot bikers och bikerklubbar”. Trakasserierna man ger exempel på i anmälan gäller främst händelser under 2019.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 05.00 fick polisen samtal om att ett inbrottslarm hade utlöst i en livsmedelsbutik...
Vid halv tre-tiden på måndagsnatten larmades räddningstjänsten till Kofferdigatan i Norrköping. En inringare såg hur...
Klockan 02.38 natten mot måndag och i samband med en fordons- och förarkontroll på...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
molnigt
3.6 ° C
4 °
2.8 °
75 %
1.3kmh
53 %
tis
4 °
ons
5 °
tor
3 °
fre
2 °
lör
5 °