NorrköpingNyheter

Mc-gänget Red Devils stämmer staten

Fyra mc-gäng med kopplingar till Hells Angels begär nu vardera 100 000 kronor av staten, däribland Red Devils från Norrköping, i ersättning för olika trakasserier, berättar idag SVT Nyheter Öst.Det är fyra olika mc-klubbar i södra Sverige som som står bakom ansökan till Justitiekanslern (JK) –  Red Devils i Norrköping och Sala, samt Värmländska Outbreak MC och Boråsklubben Blodörn MC, skriver SVT Nyheter Öst på sin hemsida och berättar vidare att ansökan om skadestånd är inskickad av ett juridiskt ombud för organisationen Payback Sverige.Att skadeståndskravet landat på 100 000 kronor per klubb motiverar ombudet genom att ”beloppet måste vara så omfattande så att det i framtiden också avhåller myndigheterna från att fortsättningsvis kränka, trakassera, diskriminera eller systematiskt bryta mot lagen i arbetet mot bikers och bikerklubbar”.Trakasserierna man ger exempel på i anmälan gäller främst händelser under 2019.

Relaterade artiklar

Back to top button