NorrköpingNyheterÖstergötland

Herrgård nedbrunnen i våldsam brand

Natten mot lördagen inkom larm om brand i en herrgård nära Grensholm utanför Norrköping.

Räddningstjänst från flera stationer samt ambulans och polis larmades till platsen. Vid framkomst var tvåvåningsbyggnaden helt övertänd och lågor slog ut genom fönsterna. Det stod snabbt klart att byggnaden inte skulle gå att rädda. Alla personer ska ha tagit sig ut ur huset och det finns inga uppgifter om att någon kommit till skada.

Räddningstjänsten kommer låta huset brinna ner under kontrollerade former. Brandmän från tre stationer deltar i insatsen och arbetet går ut på att förhindra spridning samt att hålla koll på gnistregnet från branden. Arbetet beräknas pågå hela natten.

Hur branden startat är i skrivande stund inte känt.

Relaterade artiklar

Back to top button