NorrköpingNyheterÖstergötland

Ladugård nedbrunnen på Himmelstalund

På fredagsnatten larmades räddningstjänst och polis om en brand på Vattenverksvägen i Norrköping.

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 03.37. En ladugårdsbyggnad intill E4 stod i lågor. Vid framkomst var byggnaden helt övertänd och bortom all räddning. Räddningstjänsten kunde inte göra annat än att låta ladugården brinna ner under kontrollerade former och förhindra spridning. Några djur fanns inte i ladugården och det finns inget som tyder på att någon person kommit till skada.

Branden orsakade gnistregn över området och en byggnad i närheten bevakades så att ingen ny brand skulle uppstå. Den tjocka röken drog ut över E4 och polis skickades ut för att sänka hastigheten på trafiken.

Exakt hur branden startat är inte känt, men man tror inte att det finns någon naturlig brandorsak och polisen har upprättat en anmälan om mordbrand. Platsen kommer att spärras av och en teknisk undersökning kommer att utföras.

Relaterade artiklar

Back to top button