CoronaÖstergötland

Två nya coronadödsfall i länet

Under helgen har ytterligare två personer som bekräftats vara positiva med covid-19 avlidit i länet, uppger Region Östergötland i ett pressmeddelande.En kvinna i 80-årsåldern har avlidit på Universitetssjukhuset i Linköping och en kvinna i 90-årsåldern på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Båda med bakomliggande sjukdomar. Detta innebär tre personer med bekräftad covid-19 har avlidit i länet.Universitetssjukhuset i Linköping kommer under söndag kväll ta emot en patient med bekräftad covid-19 från Region Sörmland.– Vi har fått förfrågan från Region Sörmland om vi har möjlighet att ta emot en patient som behöver intensivvård, och det är viktigt att vi hjälps åt och avlastar varandra. Just nu har vi kapacitet inom Region Östergötlands intensivvård att ta emot patienten, säger Rolf Östlund, sjukvårdsledare i särskild sjukvårdsledning på regional nivå.
146 bekräftade fall av coronaviruset

Relaterade artiklar

Back to top button