CoronaÖstergötland

Tretton nya fall av coronavirus i länet

Vid 13-tiden på onsdagen fanns totalt 55 bekräftade fall av coronaviruset i Östergötland. Det är tretton nya fall sedan igår.Fem av de smittade vårdas isolerade på sjukhus. En av dem i intensivvård på Vrinnevisjukhuset i Norrköping, skriver Region Östergötland i ett pressmeddelande.
Kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) och kommundirektör Martin Andreae höll pressträff på onsdagen.
Norrköpings kommun höll en pressträff på onsdagen och berättade att inom vård och omsorg är tre brukare och två personal smittade på två olika vårdboenden för äldre. Två av brukarna befinner sig på sjukhus och en vårdas på boendet. Utöver det vårdas tio personer som att dom skulle vara smittade. För att minska risken för smittspridning råder det besöksförbud på äldreboenden.I fredags gick Norrköpings kommun upp i stabsläge.
Skolor uppmanas att hålla stängt
Norrköpings kommun i stabsläge – besöksförbud på boenden inom vård- och omsorg

Relaterade artiklar

Back to top button