-0.4 C
Norrköping
fredag, maj 7, 2021

Åtta nya coronasmittade i länet

Under det senaste dygnet har åtta nya fall av coronaviruset covid-19 bekräftats, skriver Region Östergötland i ett pressmeddelande på måndagen.I nuläget är det totalt 35 bekräftat smittade i länet. Av dessa vårdas fyra på sjukhus, men ingen av patienterna kräver i skrivande stund intensivvård.Regionen rustar nu för att kunna ta emot ett större antal patienter som drabbats av covid-19 och behöver sjukhusvård.– Särskild sjukvårdsledning är etablerad både regionalt och lokalt vid de tre sjukhusen för att underlätta arbetet. Staberna arbetar bland annat med planering kopplat till bemanning, vårdplatser och tillgång till material, berättar Rickard Lundin, sjukvårdsledare i särskild sjukvårdsledning på regional nivå.Region Östergötland följer de nationella rekommendationerna när det gäller provtagning och smittspårning, vilket innebär att provtagning nu är mer på inriktad på personer har som behöver sjukhusvård.– Vi ser tendenser till en spridning i det svenska samhället. Våra åtgärder syftar till att bromsa smittspridningen så att inte många människor blir svårt sjuka samtidigt. Som en konsekvens av det har vi infört besöksförbud på sjukhusen. Vi vill också upprepa det viktiga budskapet att den som är sjuk ska stanna hemma, undvika sociala kontakter och vid behov ta kontakt med sjukvården. Det är viktigt att den som behöver sjukvård inte tvekar att kontakta oss, säger smittskyddsläkare Magnus Roberg.
I helgen reste Försvarsmakten tält utanför alla tre sjukhusen i länet.
FOTO: NKPG.NEWS
Under helgen har Försvarsmakten efter förfrågan från regionen satt upp tält utanför alla tre sjukhusen i länet. De ska användas för att medicinskt bedöma personer med luftvägssymtom som söker vård. Sedan tidigare finns också tält för infektionsklinikens provtagning.– Detta gör vi för att hålla eventuell smitta utanför sjukhusen. säger Rickard Lundin.Den totala siffran av konstaterade fall av coronasmitta i Sverige uppgick vid tolvtiden på måndagen till 1046 personer. Sex personer har avlidit.
På måndagseftermiddagen gick Folkhälsomyndighetens hemsida inte att nå.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Personalen, främst inom vården, drabbas av ett hårt tryck och behöver sin sommarsemester. Nu...
Smittspridningen är fortfarande mycket stor i Östergötland och för sjukvården är läget allvarligt.För att...
Två tredjedelar av alla invånare i Östergötland som är över 70 år har redan...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
-0.4 ° C
0 °
-1 °
93 %
0.5kmh
20 %
fre
9 °
lör
13 °
sön
13 °
mån
24 °
tis
17 °