7.2 C
Norrköping
måndag, april 12, 2021

John Daniel intar Flygeln

Norrköpings egen popsmed John Daniel eller Daniel “Foppa” Forsberg som han också heter,  tar ett ovanligt grepp och bokar Flygeln där vanligen landets största artister brukar uppträda. Har han fått storhetsvansinne? John Daniel har släppt musik både digitalt och i tillplattad form. Trevlig pop med smarta texter på svenska. Han har även frontat Plusgrader. Men sedan några år så är det alltså soloprojektet John Daniel som gäller. Den 16:e oktober ska han spela på Flygeln som tar runt 1 500 personer. Här har landets största band och artister uppträtt. Nu ska alltså “Foppa” försöka sig på att fylla Flygeln. Biljetterna har legat ute till försäljning sedan innan jul och de säljer på. – Vi ska ha sittande publik och då handlar det om en publikkapacitet på 600 personer. Jag tror vi har sålt något hundratal biljetter redan så jag har en bra känsla där. Man måste ju våga för att vinna något och sedan tror jag folk gillar när man satsar och gör något som sticker ut, berättar “Foppa” när vi pratas vid några dagar innan jul. – Det är långt till oktober och mycket kan hända. Kanske släpper jag en ny platta, helt klart är i vart fall att jag kommer släppa lite låtar digitalt. Med sig på scenen kommer han ha Malin Bratt på viola, Anders Berlin på keyboards, Sara Bokvist på gitarr, Magnus Jacobson på trummor och Pierre Canradsson på bas. Det är inte helt otroligt att en eller annan gästartist dyker upp. Men det får vänta lite. Här hittar du John Daniels musik.
Johan Daniel flyttar fram spelning och släpper ny låt

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Regeringens pris för utomordentliga insatser för svensk musikexport 2019 tilldelades till Linköpingsbandet Ghost. Vinnaren av...
Idag klockan 18 släpps premiäravsnittet av kulturpodden Norrköping lounge - en podd för alla...
Deras första spelning var på kändisklubben The Viperroom i Los Angeles 2018. Den vann...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
molnigt
7.2 ° C
7.8 °
7 °
61 %
6.7kmh
75 %
mån
6 °
tis
5 °
ons
7 °
tor
10 °
fre
12 °