-1.1 C
Norrköping
lördag, februari 27, 2021

Norrköping: Svårtillgänglig skogsbrand i Vrinneviskogen

Strax före klockan 14 larmades räddningstjänsten om en skogsbrand i Vrinneviskogen i Norrköping. Det brann vid en ledningsgata i ett svårtillgängligt område mellan Vrinnevisjukhuset och Navestad. När larmet kom var omfattningen omkring 100 kvadratmeter, men branden spred sig snabbt i terrängen. När brandmännen väl tagit sig fram till platsen och påbörjat släckningsarbetet hade branden hunnit växa till över 5000 kvadratmeter. Vid 15-tiden hade man ringat in branden och stoppat spridningen. Brandmän från både centrum och Kvillinge bekämpar skogsbranden och vid 19-tiden beräknas skogsägaren komma på plats med egen personal för att bevaka och eftersläcka. Hur branden startat är oklart. Det råder eldningsförbud i hela länet och det är mycket torrt i skog och mark.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen sökte på torsdagskvällen efter en man som försvunnit från sitt äldreboende i Vrinnevi...
Strax efter klockan 15 larmades räddningstjänsten och polis om skogsbrand i Vrinneviskogen i Norrköping....
Strax före klockan tolv larmades räddningstjänsten om en mindre brand i en hage på...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
-1.1 ° C
0 °
-2 °
86 %
2.6kmh
0 %
lör
8 °
sön
9 °
mån
8 °
tis
10 °
ons
4 °