NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Svårtillgänglig skogsbrand i Vrinneviskogen

Strax före klockan 14 larmades räddningstjänsten om en skogsbrand i Vrinneviskogen i Norrköping.Det brann vid en ledningsgata i ett svårtillgängligt område mellan Vrinnevisjukhuset och Navestad. När larmet kom var omfattningen omkring 100 kvadratmeter, men branden spred sig snabbt i terrängen. När brandmännen väl tagit sig fram till platsen och påbörjat släckningsarbetet hade branden hunnit växa till över 5000 kvadratmeter. Vid 15-tiden hade man ringat in branden och stoppat spridningen. Brandmän från både centrum och Kvillinge bekämpar skogsbranden och vid 19-tiden beräknas skogsägaren komma på plats med egen personal för att bevaka och eftersläcka.Hur branden startat är oklart. Det råder eldningsförbud i hela länet och det är mycket torrt i skog och mark.

Relaterade artiklar

Back to top button