LinköpingNotiserÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Linköping: Äldre man hotades av utländska hantverkare

Klockan 16 kontaktades polisen av en man i 75-årsåldern som hotats av engelsktalande hantverkare vid sitt hem i Gottfridsberg i Linköping.

Hantverkarna ska ha utfört takarbeten på mannens hus, vilket de också fått betalt för. Nu hade hantverkarna återkommit till mannen och krävt honom på ett långt mycket högre belopp än det som varit överenskommet. När mannen inte ville betala uppstod hotfull stämning. Bland annat ska hantverkarna ha hotat med att riva ner mannens tak.

Polis kallades till platsen och en anmälan avseende olaga hot har upprättats. Det finns inga uppgifter om att någon gripits i ärendet.

Den som anlitar de oseriösa hantverkarna riskerar, förutom att bli lurad och hotad, även att själva begå brott. Hantverkarna saknar i många fall F-skattsedel vilket kan drabba de som anlitar dem, hårt. Skatteverket kan, av kunden, utkräva betalningsansvar för sociala avgifter. Polisen uppger också att det runt omkring den kringresande verksamheten även begås andra former av brott. Till exempel stölder och illegal dumpning av avfall.


Så undviker du oseriösa hantverkare

  • Kontrollera alltid om F-skattsedel finns via Skatteverket eller t.ex. allabolag.se
  • Ta in offerter från olika lokala företag. Genom det lokala företaget finns också möjlighet att göra reklamationer vid felaktigheter.
  • Undvik kontantbetalning och förskottsbetalning.
  • Om du misstänker att du blir kontaktad av oseriösa hantverkare så undvik dialog. Säg nej tack och stäng dörren.
  • Ring polisen om du misstänker att du blivit kontaktad av oseriösa hantverkare och att det handlar om brottslig verksamhet.

Källa: Polisen

Relaterade artiklar

Back to top button