NorrköpingNyheterÖstergötland

Våldsam brand efter explosion i flerfamiljshus

Strax före klockan sex på söndagsmorgonen fick SOS Alarm samtal om brand och explosion i ett flerfamiljshus på Luntgatan i Norrköping.

Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. Vid framkost slog lågor ut från fönstret på en av lägenheterna och det var rökutveckling från vinden. Personerna som befann sig i den drabbade lägenheten hade satt sig i säkerhet på balkongen.

Det stod snabbt klart att branden hade spridit sig till vinden. Snart slog lågor upp genom taket och beslut togs om evakuering. Omkring 150 personer har evakuerats och Matteuskyrkan har öppnats upp där de evakuerade kan samlas. Åtta personer har förts till sjukhus för kontroll. Samtliga ska vara lindrigt skadade.

Brandmän från Norrköping, Söderköping och Linköping deltar i släckningsarbetet.

Polisen uppger att det ska ha varit en detonation på platsen, som har orsakat omfattande skador på fastigheten. Ärendet rubriceras i nuläget som allmänfarlig ödeläggelse, men rubriceringen kan komma att ändras under utredningens gång.

Ett område runt fastigheten har spärrats av och under tiden som insatsen pågår råder begränsad framkomlighet i området.

Relaterade artiklar

Back to top button