KulturNorrköpingNyheterÖstergötland

Musikhjälpen mot barnarbete – sänder från Gamla torget

I år sänds Musikhjälpen från Norrköping och Gamla torget mellan den 13 och 19 december. Temat 2021 är ”en värld utan barnarbete”,

Alla barn har rätt till en trygg barndom. Trots det tvingas just nu 160 miljoner barn i världen till barnarbete. Den 13-19 december sänds Musikhjälpen från Gamla torget i Norrköping och årets tema är ”för en värld utan barnarbete”.

Pengarna som samlas in i Musikhjälpen i år kommer bland annat gå till att ge fler barn möjligheten till gratis skolgång och skolmaterial.

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter en undanskymd mänsklig katastrof. Tre programledare sänder radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och andra som engagerar sig. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet. Förra året samlades 48 miljoner kronor in.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2.

Läs mer här.

Relaterade artiklar

Back to top button