KulturNorrköpingÖstergötland

Musikhjälpen kommer till Norrköping

Musikhjälpen 2020 kommer att sändas från Gamla torget i Norrköping. På grund av coronapandemin kommer upplägget att se annorlunda ut i år.

– Vi är väldigt glada och stolta att få ett evenemang som Musikhjälpen till Norrköping. 2020 är ett unikt år och årets upplaga av Musikhjälpen blir inte likt något tidigare år. Vi är måna om att stötta evenemanget på bästa sätt utifrån de förutsättningar som råder, och ser verkligen fram emot att bidra med såväl engagemang som värme och gemenskap, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef på kultur- och fritidskontoret, Norrköpings kommun.

Det kommer att bli livemusik precis som vanligt, och besök av både kända och mindre kända personer som engagerar sig i insamlingen. Evenemanget kommer inte att samla större publik än vad rådande restriktioner tillåter och tillsammans med Musikhjälpen kommer Norrköping som värdstad att se till att evenemanget kan genomföras på ett säkert sätt.

– Norrköping är en stark musikstad med gedigen erfarenhet av att stå värd för stora evenemang och jag tror att det är många Norrköpingsbor som delar min glädje idag, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping. Det känns väldigt speciellt att Norrköping får vara värdstad för evenemanget just i år och vi välkomnar Musikhjälpen med öppna armar.

Musikhjälpen sänds mellan den 14-20 december.

Musikhjälpen
Musikhjälpen är ett samarbetsprojekt mellan Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Det är ett insamlingsevenemang som varje år samlar in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof.

Tre kända artister/programledare bor i en glasbur för att sända radio och TV dygnet runt i 144 timmar, vilket motsvarar 6 dagar. Under den tiden får de besök av artister och personer som engagerar sig för insamlingen. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet.

Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 Sveriges Radio, SVT Play och till stora delar också i SVT 2. 2019 var Västerås värdstad för Musikhjälpen. Temat var ”Sex är inte ett vapen”. Miriam Bryant, Farah Abadi och Daniel Hallberg programledde när publiken startade nästan 650 000 engagemang och samlade in över 50 miljoner kronor.

Inget Musikhjälpen från Gamla torget i Norrköping

Relaterade artiklar

Back to top button