NorrköpingNyheterÖstergötland

Anlagd brand i restaurang – polisen utreder mordbrand

Det var vid tvåtiden på torsdagsnatten som larm inkom om brand i en restaurang på Albrektsvägen i Norrköping.

Räddningstjänst från två stationer samt ambulans och polis skickades till platsen. Vid framkomst slog det ut lågor genom fönsterna. Branden kunde snabbt slås ner, men det blev stora skador i lokalerna. I byggnaden finns också företag och lägenheter, men de klarade sig från både brandspridning och rökskador, uppger räddningstjänsten.

Branden rubriceras som mordbrand, berättar Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisen i region Öst för NkpgNews. Enligt uppgift ska någon eller några ha setts kasta in ett brinnande föremål i restaurangen.

Polisen har sökt med hund i området, dock utan resultat. Man har också hållit förhör med vittnen. Restaurangen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

Relaterade artiklar

Back to top button