3 C
Norrköping
lördag, februari 27, 2021

Norrköping: HMS Stockholm besökte Norrköping

Vid lunchtid på fredagen anlöpte örlogsfartyget HMS Stockholm hamnen i Norrköping och la till vid Södra Hamnplan. Syftet med besöket är bland annat att fylla på bränsle och visa upp sig, berättar Jimmie Adamsson, informationschef vid Tredje sjöstridsflottiljen för Nkpg.News. HMS Stockholm bedriver havsövervakning i skarpt läge med uppgift att övervaka svenskt sjöterritorium och på så sätt bidra till sjölägesbilden. Örlogsfartyget utgör en del av 31.korvettdivisionen vid 3.sjöstridsflottiljen i Karlskrona, men opererar tillsammans med systerfartyget HMS Malmö längs med hela den svenska kusten. Året om och dygnet runt övervakar marinen det svenska sjöterritoriet för att se vad som rör sig därute. Ständigt finns 4000 fartyg av olika typer till sjöss i Östersjön, som marinen övervakar. Vill du veta mer om vad Tredje sjöstridsflottiljen gör? Följ deras sida på Facebook. Vid 18-tiden kastade örlogsfartyget loss igen.
FARTYGSFAKTA
  • Längd: 50 m
  • Deplacement: 380 ton
  • Fart: 30 knop
  • Besättning: Totalt 26 personer
  • Beväpning: 8 stycken sjömålsrobotar RB 15, 1 stycken 57 mm allmålskanon, sjunkbomber
KÄLLA: FÖRSVARSMAKTEN

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 16.30-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en trafikolycka på E4 utanför Norrköping. Vid...
På måndagsförmiddagen dök räddningsarbetens räddningsdykare i Motala ström vid kanonkran i Norrköping. Dykningar i strömmen...

Båt brann i hamnen

På måndagsförmiddagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om båtbrand vid Hamnbron i Norrköping. Larmet...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
3 ° C
3 °
3 °
65 %
3.6kmh
0 %
lör
8 °
sön
9 °
mån
9 °
tis
8 °
ons
1 °