NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Färre parkeringsautomater i Norrköping

Kommunen har beslutat att ta bort 20 stycken parkeringsautomater i Norrköping. 

Detta med anledning av att fler betalar sin parkeringsavgift via app. En del av automaterna är väldigt lite utnyttjade. Vid de biljettautomater som tas bort finns andra närliggande automater, skriver kommunen på sin hemsida.

-Vi förstår att det här kan göra att en del kommer att känna frustration när de inte kan gå till den automat de är vana vid eller upplever att det blir längre till närmsta automat men vi ser en snabbt uppåtgående trend med appköp och ett minskat antal automatköp. Det leder till lågt nyttjande och därmed låga inkomster på vissa biljettautomater, i många säljs under 500 biljetter per år. Det innebär att det kostar mer att hålla dem i drift än vad de drar in, säger trafikplanerare Andreas Lundqvist

Dessa automater kommer att tas bort. Klicka för större bild.
BILD: NORRKÖPINGS KOMMUN

Det finns idag 187 biljettautomater som drivs av kommunen. När 20 av dessa tas bort den första oktober så blir det 167 kvar.

– Vilka automater som tas bort handlar inte bara om antalet sålda biljetter per automat, utan även om närhet till andra automater och möjligheterna att betala för sin parkering på ett enkelt sätt, säger Andreas Lundqvist.

Relaterade artiklar

Back to top button