NyheterStörningar & Samhällsnyheter

Snorkelmask återkallas – kan leda till dödsfall

En snorkelmask som sålts av Teknikproffset Nordic AB återkallas. Detta skriver Konsumentverket i ett pressmeddelande på onsdagen.

Det gäller masken Easybreath och orsaken är att masken riskerar att inte ventilera ut koldioxid från utandningsluften ordentligt, vilket kan leda till medvetslöshet och dödsfall. Efter en anmälan av en konsument så har det framkommit att snorkelmasken saknar backventil i utandningskanalen.

Vidare skriver Konsumentverket att tillverkaren inte har kontrollerat maskens förmåga att ventilera ut koldioxid vid användning och att produkten har importerats till Sverige trots att den inte uppfyller gällande EU-krav. Säkerhetsbristen utsätter användaren för potentiell livsfara genom förhöjd koldioxidhalt i blodet. Tillståndet kallas för hyperkapni och kan leda till medvetslöshet och dödsfall.

Produktens artikelnummer är 38–82288 och den har sålts via teknikproffset.se under 2021. Har du produkten uppmanas du omedelbart sluta använda den och kontakta återförsäljaren.

Mer information finns på Teknikproffsets hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button