CoronaKulturNorrköpingÖstergötland

Inget Musikhjälpen från Gamla torget i Norrköping

Det blir ingen sändning av Musikhjälpen från Gamla torget i Norrköping i år.

Detta med anledning av coronapandemin. Istället för att genomföra evenemanget söker sig produktionen nu från det offentliga torget till större produktionslokaler som ger bättre förutsättningar att genomföra Musikhjälpen på ett tryggt sätt, skriver Sveriges Radio på sin hemsida.

Det är ännu inte klart var arrangemanget kommer att sändas ifrån.

– De lokala råd som myndigheterna gick ut med förra veckan, som bland annat gäller Östergötland, innebär tyvärr nya förutsättningar för Musikhjälpens genomförande. För att garantera säkerheten för såväl medverkande som personal ser vi att det mest ansvarsfulla är att flytta Musikhjälpen från en offentlig miljö. Vi hoppas kunna komma tillbaka till Norrköping i framtiden, säger SVT:s projektledare Karl-Johan Paulsson.

Redan tidigare stod det klart att årets Musikhjälpen i Norrköping skulle bli annorlunda än tidigare på grund av pandemin. Den 29 oktober skärptes Folkhälsomyndighetens allmänna råd i bland annat Östergötland.

– Det är oerhört tråkigt men det är som det är. Under året som gått har vi haft ett fint samarbete med produktionen och hela tiden skapat nya möjligheter utefter rådande läge men i och med de nya restriktionerna blev det stopp. Vi hälsar Musikhjälpen varmt och hjärtligt välkomna tillbaka till Norrköping när pandemin lagt sig, säger Maria Olofsson, projektledare på Norrköpings kommun, i ett pressmeddelande från kommunen.

Musikhjälpen sänds mellan den 14-20 december.

Relaterade artiklar

Back to top button