0.4 C
Norrköping
torsdag, mars 4, 2021

Stölder av GPS-utrustning från traktorer i Åby

Polisen har tagit emot flera anmälningar om stölder av GPS-utrustning från traktorer i Östergötland. Bland annat från lantbruksgårdar i Åby utanför Norrköping. Natten mot torsdagen tog sig tjuvar in i ett traktorgarage i Åby och stal GPS-utrustning till ett värde av en halv miljon. Idag upptäcktes ännu en stöld i Åby. Någon eller några hade stulit GPS-utrustning från två traktorer. Gärningspersonerna hade även börjat montera bort en monitor, men lyckades inte att slutföra arbetet. Brottsplatsundersökningar har genomförts på de båda platserna, skriver polisen på sin hemsida. Men ingen har gripits för stölderna. För att undvika liknande stölder vill polisen att lantbrukare vidtar försiktighetsåtgärder. Det kan vara bra att låsa in traktorerna under natten samt att montera bort GPS-utrustningen om det är möjligt. Polisen vill gärna få in tips och observationer om man noterar något annorlunda eller avvikande i närheten av lantbruksgårdar. Vid pågående brott ring 112, annars 114 14.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 17.30-tiden fick polisen samtal om bostadsinbrott i Ljura i Norrköping. Tjuven hade brutit upp...
Strax efter midnatt gick inbrottslarmet i Icabutiken i Eneby centrum i Norrköping. Polisen fick larmet...
Natten mot tisdagen utsattes Kronans Apotek i Skarphagens centrum i Norrköping för inbrott. Larmet kom...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
0.4 ° C
1 °
0 °
47 %
3.1kmh
19 %
tor
-1 °
fre
3 °
lör
4 °
sön
3 °
mån
1 °