NyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

SMHI klass 1-varnar för mycket höga temperaturer

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket höga temperaturer i Östergötland.Varningen gäller från och med torsdag och veckan ut. I norra delen av länet förväntas maxtemperaturen överstiga 30 grader. I övriga området väntas maxtemperaturen överstiga 26 grader.
Klass 1-varning för mycket höga temperaturer utfärdas om dygnstemperaturen förväntas vara 30 grader eller mer, tre dagar i följd. Det innebär en ökad påfrestning på kroppen vilket kan ge problem för riskgrupper och äldre.Tips och råd vid värmebölja
  • Försök hålla det svalt inomhus.
  • Drick mer – vänta inte tills du blir törstig!
  • Svalka dig med en dusch eller en blöt handduk runt nacken.
  • Ha på dig löst sittande kläder i naturmaterial.
  • Rör inte på dig mer än nödvändigt.
  • Var extra uppmärksam vid tecken på värmepåverkan.
  • Om du får besvär, kontakta sjukvården.

Relaterade artiklar

Back to top button