NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Hektiskt för räddningstjänsten under dagen

Det har varit hektiskt för räddningstjänsten när stormen Malik drog in över Norrköping och larmen har duggat tätt.

Vid 14.30-tiden larmades räddningstjänsten till Mirum galleria. Delar av skyltningen på fasaden vid infarten till parkeringshuset höll på att lossna. Brandmännen reste stege och plockade ner dom lösa bitarna.

Ett nedfallet träd satte stopp för spårvagnarna. FOTO: LÄSARBILD

Vid niotiden blev det stopp för spårvagnarna på linje tre när ett träd blåste ner och la sig över kontaktledningen. Det hela inträffade vid Folkets park och spårvagnarna till Klockaretorpet fick ersättas med buss.

Under förmiddagen fick räddningstjänsten rycka ut till Såpkullen. En takplåt höll på att blåsa ner från från ett av höghusen på Sandbergsgatan. Brandmännen tog ner plåten så att den inte skulle falla ner och skada någon eller något.

Nedfallna träd på vägar har också orsakat många utryckningar. På E4 mellan Norrköping och Linköping blev det stopp när en gran blåste ner och la sig över vägen.

Relaterade artiklar

Back to top button