-0.4 C
Norrköping
fredag, maj 7, 2021

Röda pandan återfunnen

Den röda pandan som rymt ur sitt hägn på Kolmårdens djurpark har återfunnits.Arjun klättrade ut ur sin anläggning på Kolmården under natten mellan söndag och måndag sedan dess har ett intensivt sökarbete pågått i djurparken.
FOTO: KOLMÅRDENS DJURPARK
Under eftermiddagen siktades den röda pandan av Kolmårdens medarbetare i ett område inne i djurparken, skriver djurparken i ett pressmeddelande. Med hjälp av en drönare med värmekamera lokaliserades pandan uppe i ett träd och Kolmårdens chefsveterinär Torsten Möller kunde söva honom med bedövdningsmedel. Efter en undersökning kan man konstatera att Anjun mår bra, men djurvårdarna och veterinärerna håller honom under extra uppsikt på veterinärkliniken under natten.
FOTO: KOLMÅRDENS DJURPARK
– Vi är otroligt glada att vi hittade honom välbehållen och att vi på ett säkert och tryggt sätt kunde söva honom. Nu ska pandaanläggningen ses över och säkras och förhoppningen är att Anjun inom kort kan få träffa sin blivande partner Ottilia. De spelar tillsammans en viktig del i bevarandet av denna starkt utrotningshotade art, säger Rickard Sjödén, informationsansvarig på Kolmården.
Röd panda har rymt från djurparken

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Under de kommande veckorna kan det lukta rök i Kolmården och Norrköping. Orsaken är att...
Det var strax före klockan 20 på måndagskvällen som larm inkom om lastbilsolycka vid...
Det var strax efter klockan 19 på lördagskvällen som räddningstjänsten fick larm om ett...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
-0.4 ° C
0 °
-1 °
93 %
0.5kmh
20 %
fre
9 °
lör
13 °
sön
13 °
mån
24 °
tis
17 °