1.4 C
Norrköping
fredag, maj 7, 2021

Röd panda har rymt från djurparken

Det var på måndagsmorgonen som djurvårdarna på Kolmårdens djurpark upptäckte att en av djurparkens röda pandor hade tagit sig ut ur sitt hägn.Den röda pandan är bedöms vara skygg, något större än en katt och ofarlig för människor, skriver Kolmårdens djurpark i ett pressmeddelande. Djurparkens personal söker efter pandan och ber nu om iakttagelser från allmänheten.Tillsammans med veterinärer och med hjälp av såväl eftersökshundar som drönare med värmekamera genomsöktes djurparken under dagen. Arbetet har fortsatt under tisdagen och spår har hittats inne i djurparken.– Vi tror att pandan fortfarande befinner sig på djurparkens område, men eftersom vi ännu inte lokaliserat honom ber vi också om allmänhetens iakttagelser i närområdet. Om man ser pandan ska man hålla den under uppsikt och ringa oss, säger Rickard Sjödén, informationsansvarig på Kolmårdens djurpark.
Har du sett en sån här lurvig sak? Ta kontakt med djurparken.
Den röda pandan Arjun, 7 år, flyttade till Kolmården i onsdags förra veckan från en djurpark i Nederländerna som en del av ett bevarandeprogram för den hotade arten. Tanken var att han skulle fatta tycke för Kolmårdens pandahona Ottilia, 2 år. De två pandorna hann inte träffas innan Arjun under natten till måndagen klättrade ut ur anläggningen. Hur han tog sig ut undersöks nu av djurparken, men det finns inga skador eller påverkan på de stängsel som omger hägnet.– Så länge den är uppe i träden är den trygg, men när den rör sig på marken kan den bli ett byte för räv eller grävling, så vi arbetar för att hitta honom så fort som möjligt, säger Rickard Sjödén.Den röda pandan är liten till storleken, något större än en katt, ofarlig för människor och spenderar en stor del av tiden uppe i träden. Röda pandor lever naturligt i Himalaya, där klimatet liknar det svenska. Den äter bambu, blad, insekter och småfåglar och tros kunna klara sig en tid utan djurvårdarnas omsorg.Har du sett djuret? Kontakta Rickard Sjödén, informationsansvarig på Kolmårdens djurpark.Uppdatering Vid klockan 18.45 meddelade djurparken att pandan var återfunnen.
Röda pandan återfunnen

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Under de kommande veckorna kan det lukta rök i Kolmården och Norrköping. Orsaken är att...
Det var strax före klockan 20 på måndagskvällen som larm inkom om lastbilsolycka vid...
Det var strax efter klockan 19 på lördagskvällen som räddningstjänsten fick larm om ett...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
1.4 ° C
2 °
1 °
86 %
1.5kmh
90 %
fre
9 °
lör
13 °
sön
13 °
mån
24 °
tis
13 °