NorrköpingNotiserÖstergötland

Passa på att tanka bilen – Bensinpriset på 2009 års nivå

Just nu är bensin och dieselpriset rekordlågt och i Norrköping kostar en liter 95 oktanig bensin 12.03 kronor på en obemannad automatstation.Flera medier rapporterar om att bensinpriset har sjunkit ner till 2009 års nivåer som en följd av den rådande pandemin.I går utbröt något av panik när det gäller den amerikanska WTI–oljan som under kvällen handlades för under noll kronor fatet – vilket alltså innebär att oljebolagen tvingades betala för att bli kvitt oljan skriver Expressen.Rekordlågt pris– Det är helt galet, sa Thina Saltvedt, energianalytiker på Nordea till Expressen. WTI–oljan steg senare över ”noll–nivån”. Brentoljan, som kommer från Nordsjön och används för att producera en stor del av den bensin vi kör på i Sverige pressas nu också nedåt och kostade 23.67 dollar per fat på tisdagsmorgonen.

Relaterade artiklar

Back to top button