1.7 C
Norrköping
tisdag, mars 2, 2021

Passa på att tanka bilen – Bensinpriset på 2009 års nivå

Just nu är bensin och dieselpriset rekordlågt och i Norrköping kostar en liter 95 oktanig bensin 12.03 kronor på en obemannad automatstation. Flera medier rapporterar om att bensinpriset har sjunkit ner till 2009 års nivåer som en följd av den rådande pandemin. I går utbröt något av panik när det gäller den amerikanska WTI–oljan som under kvällen handlades för under noll kronor fatet – vilket alltså innebär att oljebolagen tvingades betala för att bli kvitt oljan skriver Expressen. Rekordlågt pris – Det är helt galet, sa Thina Saltvedt, energianalytiker på Nordea till Expressen. WTI–oljan steg senare över ”noll–nivån”. Brentoljan, som kommer från Nordsjön och används för att producera en stor del av den bensin vi kör på i Sverige pressas nu också nedåt och kostade 23.67 dollar per fat på tisdagsmorgonen.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid halv tre-tiden på måndagsnatten larmades räddningstjänsten till Kofferdigatan i Norrköping. En inringare såg hur...
Klockan 02.38 natten mot måndag och i samband med en fordons- och förarkontroll på...
På söndagen gav sig två fiskare ut på Bråviken nära Getå utanför Norrköping för...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
1.7 ° C
3 °
1 °
86 %
3.6kmh
1 %
tis
11 °
ons
5 °
tor
3 °
fre
2 °
lör
4 °