6.1 C
Norrköping
lördag, februari 27, 2021

Minskad brottslighet i coronavirusets spår – men brott i nära relation ökar

Att coronaviruset innebär många negativa effekter för länets små och stora företag, skolor och andra platser där människor möts är allom bekant. En effekt är dock att brottsligheten ser ut att minska, berättar polisens presstalesperson Thomas Agnevik för Lkpg.News. – Utan att ha någon statistik att luta mig mot så kan jag konstatera att inflödet av ärenden minskat i omfattning. Om det beror på coronaviruset eller inte vill jag låta vara osagt, men man kan ju ha sina aningar, menar Thomas Agnevik. – En typ av brottslighet som ökat är dessvärre brott i nära relation och det kan ju ha att göra med att folk helt enkelt håller sig hemma och för sig själva vilket i längden kanske kan fresta på ett redan ansträngt förhållande, avslutar Thomas Agnevik. Att brottsligheten minskat sedan utbrottet av corona upplevs också i andra delar av landet. Polisen i region Väst ser tendenser till att vardagsbrottsligheten minskar som en följd av coronautbrottet, skriver Expressen. Där har radiobilarnas ingripanden sjunkit med ett hundratal per dygn.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid en pressträff nu på morgonen presenterade socialminister Lena Hallengren och kultur- och idrottsminister...
En något minskad smittspridning av covid-19 samt en svag, men dock, nedåtgående trend när...
Idag beslutade riksåklagaren att brott mot pandemilagen ska innebära 2 000 kronor i böter. Förslaget...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
6.1 ° C
7 °
5.6 °
61 %
3.6kmh
90 %
lör
5 °
sön
9 °
mån
8 °
tis
9 °
ons
5 °