12.5 C
Norrköping
torsdag, februari 25, 2021

Flera nya fall av coronavirus i länet

Sent på torsdagskvällen meddelade Region Östergötland att fyra nya fall av coronavirus upptäckts i Östergötland. Under natten fick regionen positiva provsvar från ytterligare sex smittade. Det innebär att länet i skrivande stund har 17 bekräftade fall av coronaviruset covid-19. Två av dem vårdas i isoleringsvård på sjukhus, en på Universitetssjukhuset i Linköping och en på Vrinnevisjukhuset. De övriga är isolerade i hemmet och smittspårning pågår. Regionen kan inte ge mer detaljerad information om de smittade i nuläget. – Att vi skulle få fler positiva provsvar är en väntad utveckling. Nu vidtar vi de åtgärder som är möjliga för att bromsa smittspridningen så att vi inte får en stor ansamling av coronasmittade personer som behöver sjukhusvård samtidigt, säger Magnus Roberg, biträdande smittskyddsläkare i Region Östergötland. Region Östergötland kommer att lämna information om nya positiva provsvar en gång per dag.
Norrköpings kommun i stabsläge – besöksförbud på boenden inom vård- och omsorg
Konstaterad coronasmitta i Rådhuset

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid en pressträff nu på morgonen presenterade socialminister Lena Hallengren och kultur- och idrottsminister...
En något minskad smittspridning av covid-19 samt en svag, men dock, nedåtgående trend när...
Idag beslutade riksåklagaren att brott mot pandemilagen ska innebära 2 000 kronor i böter. Förslaget...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
12.5 ° C
13 °
12 °
71 %
6.2kmh
20 %
tor
12 °
fre
9 °
lör
7 °
sön
8 °
mån
8 °