6.8 C
Norrköping
söndag, februari 28, 2021

Högt vattenstånd stoppar vägfärjorna

Det råder ovanligt högt vattenstånd i Östersjön. SMHI har utfärdat en klass 2-varning gällande mycket högt vattenstånd för Norra Östersjön. Med anledning av detta står vägfärjorna som trafikerar Skenäsleden och Stegeborgsleden stilla. Någon prognos på när trafiken kan återupptas finns i skrivande stund inte. Gå in på Trafikverkets hemsida för en aktuell prognos. I vissa vikar och utsatta områden är vattenståndet över 110 centimeter högre än nollnivån i referenssystemet. I Valdemarsvik fick räddningstjänsten rycka ut på tisdagseftermiddagen efter att vatten trängt upp från hamnen och orsakat översvämning. Med hjälp av grus och sand hoppas man kunna skydda byggnader som är i riskzonen. Vid 18.15-tiden meddelade Sveriges Radios trafikredaktion att flera flytbryggor, båtar och annat har släppt och flyter ut i Bråviken.
Definition för Varning klass 2 mycket högt vattenstånd i detta område: Högre än 110 cm i RH 2000. Risk att kustvägar och hamnar översvämmas. Klass 2 är den allvarligaste varningsklassen för högt havsvattenstånd. Källa: SMHI

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

På söndagen gav sig två fiskare ut på Bråviken nära Getå utanför Norrköping för...
Strax före klockan 14 larmades räddningstjänst och polis om båtolycka vid småbåtshamnen i Lindö...
Under de kommande veckorna kan det lukta rök i Kolmården och Norrköping.  Orsaken är att...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
växlande molnighet
6.8 ° C
8 °
6 °
75 %
1.5kmh
47 %
sön
5 °
mån
7 °
tis
11 °
ons
5 °
tor
2 °