2.3 C
Norrköping
fredag, mars 5, 2021

Jourcentralen flyttar till Vrinnevisjukhuset

På torsdag flyttar Jourcentralen från Vattengränden till nya lokaler på Vrinnevisjukhuset. I Norrköping har jourcentralen funnits i Vattengränden de senaste tolv åren och dessförinnan på vårdcentralen i Hageby, nuvarande Cityhälsan söder. Nu samlas all jour- och akutvård på Vrinnevisjukhuset vilket gör det enklare för verksamheterna att samarbeta och för patienterna att komma rätt i vården. Torsdagen den 20 februari är första kvällen som jourcentralen tar emot patienter i de nya lokalerna på Vrinnevisjukhuset. Ingång sker genom Blå porten vid entré 2.
Ingång sker genom Blå porten vid entré 2.
BILD: VRINNEVISJUKHUSET
Jourcentralen är tillgänglig på kvällar och helger och tar hand om patienter med sjukdomar, symtom och skador som inte kan vänta till dess att vårdcentralen öppnar. Genom sin vårdcentral kan patienter också få tid på jourcentralen dagtid, om vårdcentralen är fullbokad. – Att samla jour- och akutvården på Vrinnevisjukhuset ger en ökad möjlighet till samverkan mellan dessa verksamheter. Närheten till akutmottagning och barnakuten gör dessutom att patienter vid behov enklare och snabbare kan hänvisas till rätt vårdnivå, säger Mara Kosovic, chef för Primärvårdscentrum i ett pressmeddelande. Årligen tar jourcentralen i Norrköping hand om cirka 14 500 patienter. Av dem träffar ungefär 14 000 en läkare och 500 en sjuksköterska. Tider till jourcentralen bokas enklast via e-tjänsten “boka tid direkt” på 1177.se. Källa: Region Östergötland

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 14.20-tiden på onsdagen inträffade en trafikolycka på Gamla Övägen i Norrköping. Räddningstjänst, ambulans och...
Klockan 04.41 på onsdagens morgon, fick polisen uppgifter om bråk på Vrinnevisjukhusets akutmottagning. Polisen...
Polisen sökte på torsdagskvällen efter en man som försvunnit från sitt äldreboende i Vrinnevi...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
2.3 ° C
3 °
1.7 °
38 %
5.7kmh
21 %
fre
0 °
lör
5 °
sön
2 °
mån
1 °
tis
3 °