NorrköpingNyheterÖstergötland

Våldsam brand vid stallet i Hageby – polisen utreder mordbrand

Det var strax efter klockan fyra på lördagsmorgonen som SOS Alarm fick flera samtal om brand vid stallet i Hageby i Norrköping.

Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. Vid framkomst möttes man av en helt övertänd byggnad och det var stor spridningsrisk till andra byggnader samt fordon. Den brinnande byggnaden var bortom all räddning och brandmännen fick istället fokusera på att skydda stall och andra byggnader från strålningsvärme och gnistregn.

Vid femtiden meddelade räddningstjänsten att läget var under kontroll och att alla närliggande byggnader hade räddats. Insatsen kommer dock att pågå långt in på förmiddagen med efterkontroll och eftersläckning.

Polisen misstänker att branden är anlagd och en förundersökning om mordbrand har inletts. Ett område har spärrats kring brandplatsen och väktare kommer att bevaka platsen till dess att en kriminalteknisk undersökning utförts.

Ungefär 20 minuter innan larmet så hade någon eller några anlagt en brand i Tjavlegården inte långt därifrån. Man undersöker nu om det finns något samband mellan de båda bränderna.

Relaterade artiklar

Back to top button