9.9 C
Norrköping
fredag, april 16, 2021

Man försvunnen från gruppboende – återfanns välbehållen

Polisen fick under tisdagens morgon samtal om att en person försvunnit från en gruppbostad i Norrköping. Den försvunne är en man i 40-årsåldern med Downs syndrom och intellektuell funktionsnedsättning. Detta gör att han enligt anhöriga inte klarar sig bra på egen hand. Han pratar inte utan kommunicerar med tecken. Mannen tycker om / brukar använda sig av kollektivtrafik. Han har inga pengar med sig men han brukar kunna åka kollektivt även utan pengar. Han har varit borta flera gånger tidigare och vid dessa tillfällen har han åkt tåg till bland annat Oslo och Stockholm. Mannen är ca 155 cm lång och tjock om magen. Han bär glasögon och när han lämnade bostaden bar han en mörkblå dunjacka, mörka byxor, IFK-mössa (blå/vit) svarta Nike-skor med vit sula. Polisen har sökt på ett antal aktuella platsen, resecentrum/järnvägsstationer utan resultat. Mannens signalement är utlarmat till poliser i Östergötland och Stockholms län. UPPDATERING:  Polisen har fått flera intressanta och värdefulla tips av personer som tror sig ha sett mannen. Detta har lett till att polisen kunde spana av pendeltågen i Östergötland och han anträffades på pendeltåget som anlände till Norrköping strax efter klockan 11. Han är välbehållen och åker nu polisbil hem till bostaden.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 01.56 fick polisen samtal om ett pågående inbrott i en bil i Oxelbergen,...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
9.9 ° C
11.1 °
9 °
40 %
4.1kmh
90 %
fre
9 °
lör
14 °
sön
13 °
mån
14 °
tis
12 °