LinköpingNyheterÖstergötland

Linköping: Skogsbrand på fyra hektar i Nykil

Det var vid 16.40-tiden på måndagen som räddningstjänsten larmades om en brand i Nykil utanför Linköping.

När man fick larmet skulle det brinna i gräset på ett område om cirka 100 kvadratmeter med snabb spridning. Det stod snart klart att det skulle bli besvärligt att få branden under kontroll och förstärkning begärdes från flera stationer. Först klockan 19.40 meddelades att branden var under kontroll och man hade då resurser från Kallerstad, Lambohov, Vikingstad, Bestorp och Kvillinge från Norrköping.

Eftersläckningsarbetet kommer enligt prognosen att pågå fram till tisdagsmorgonen. På grund av att man har tagit ut stora mängder vatten ur brandpostnätet i Nykil så har detta även påverkat vattentillgången i samhället.

Branden, som växte till en fyra hektar stor brand, tros enligt uppgift ha startat i samband med slåtterarbete.

Relaterade artiklar

Back to top button