KulturNorrköpingÖstergötland

Norrköping: Smygpremiär för Kolmårdens nya berg- och dalbana

Nu på lördag är det premiär för Kolmårdens djurparks nya attraktion, berg- och dalbanan Wildfire.

På torsdagen var det smygpremiär för media och inbjudna gäster. Johan Nylinder var på plats för Nyhetswebbens räkning och testade åkturen inte mindre än tre gånger. Med en topphastighet på 113 kilometer i timmen kittlar det rejält i magen och under de två minuter som åket tar så upplever man viktlöshet tolv gånger, tre gånger befinner man sig upp och ner. Höjden på bygget, som redan står högt upp, är 57 meter och utsikten över Bråviken imponerar.

Wildfire kostade 110 miljoner kronor att bygga, uppger parken, och förväntas locka många besökare. En av de inbjudna gästerna, en riktig proffsåkare, som åkt 787 banor över hela värden tyckte att Wildfire lätt kvalade sig in på hans topp 10-lista över bästa åken.

Uppdatering
På grund av risk för fabrikationsfel på en del som sitter i tågen är lördagens premiär inställd, uppger Kolmårdens djurpark i ett pressmeddelande. Man jobbar nu intensivt för att så snabbt som möjligt få igång banan och räknar med att det tar minst 3-5 dagar.

Relaterade artiklar

Back to top button