11.9 C
Norrköping
onsdag, oktober 21, 2020

Eldning på Esterön kan sprida röklukt

-

Under de kommande veckorna kan det lukta rök i Kolmården och Norrköping. 

Orsaken är att det gallras gran på Esterön och att riset bränns på plats. Norrköpings kommun gör just nu röjningsinsatser för att bevara gamla, grova ekar och för att skapa en öppnare lövrik strandskog på ön.

Mindre granar tas ner och eldas för att rädda större ekar som är upp till 300 år gamla. Ekarna har tidigare stått fritt med mer sol och när granarna är nedtagna kommer ekarna att må bättre och växa sig starkare igen.

Grenar och ris eldas på plats då det blir för stor miljöpåverkan att forsla bort det med båt på grund av de stora massorna. Riset kan inte ligga kvar då det blir en försurning av gran i marken och lokal övergödning. Allt virke som kan återbrukas kommer att tas om hand, skriver kommunen på hemsidan.

Händer det något där du är? Tipsa oss!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Tidigt på måndagsmorgonen larmades räddningstjänst och ambulans om två misstänkta lägenhetsbränder i Norrköping.  Första larmet...
På lördagskvällen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en befarad källarbrand på Ljuragatan i...
Riksdagsledamoten och centerpolitikern Magnus Ek har ställt en skriftlig fråga till infrastrukturminister Tomas Eneroth...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
11.9 ° C
12 °
11.7 °
87 %
2.6kmh
100 %
ons
11 °
tor
13 °
fre
11 °
lör
8 °
sön
13 °