NorrköpingNyheterÖstergötlandSöderköping

Norrköping: Inbrottsförsök och rån mot bensinstationer

Polisen i Östergötland utreder just nu två inbrottsförsök och ett rån mot bensinstationer i Norrköping och Söderköping.

Vid halv fem-tiden på tisdagsmorgonen larmades polisen till OKQ8 i Söderköping med anledning av att tre unga män försökte slå sig in i butiken. Ett vittne skrämde gärningsmännen som lämnade platsen i en blå Volvo S/V40 av äldre modell söderut på E22.

Klockan 05.45 inkom ett överfallslarm till polisen från en Statoil på Fjärilsgatan i Norrköping. Det stod snart klart att det var ett fullbordat rån. Rånarna tog sig in i butiken genom att bryta upp en entrédörr. Polispatrullen som kom först till brottsplatsen påträffade en ur butikspersonalen, en kvinna i 35-årsåldern, som chockades av den dramatiska händelsen. Två personer har setts utföra själva rånet medan minst en person har befunnit sig utanför i en flyktbil som enligt uppgift kan vara en mörk Volvo. Rånarna tros ha kommit över tobaksvaror.

Vid nio-tiden, när en polispatrull stannade till på OKQ8 på Skarphagsleden i Norrköping för att köpa kaffe, så berättade personalen att det utlösts ett inbrottslarm tidigt på morgonen. Någon hade försökt att göra inbrott på bensinstationen. Det är inte omöjligt att de tre händelserna hänger ihop. Tekniker arbetar nu på platsen med att säkra eventuella spår.

Tidigt på torsdagsmorgonen, vid tidpunkten för inbrottsförsöken, fick Nyhetswebben tips om en bil som uppträdde märkligt i trafiken. Det visade sig senare att det var bilen som misstänks ha använts vid inbrottsförsöken. En person uppges ha gripits under dagen som misstänkt för rånet och bilen är tagen i beslag.

Polisen är fortfarande intresserad av iakttagelser som kan sättas i samband med inbrottsförsöken eller rånet. Har du sett den aktuella bilen? Ring polisen på telefon 114 14.

Relaterade artiklar

Back to top button