6 C
Norrköping
måndag, april 12, 2021

Norrköping: Årets kaktusmotiv utsett

60-årsjubilerande filmföreningen Flimmer blir 2014 års kaktusplantering i Carl Johans park. Planteringen invigs dagen före midsommarafton. Juryns motivering: Filmföreningen Flimmer startade som en filmstudie 1954 och lockar idag tiotusentals besökare till den årliga filmfestivalen Norrköpings filmfestival Flimmer med Sverigepremiärer som annars ej visas i Norrköping eller Sverige. De lockar även ut personer till utomhusbion de arrangerat på olika platser i Norrköping sedan 1996. Under årets festival och biotillfällen kommer deras jubileum att uppmärksammas extra. Filmfestivalen Flimmer sätter fokus på Norrköping både lokalt och internationellt med sitt etablerade varumärke för filmvisning inom filmbranschen samt hos dess besökare. Andra jubilarer får utsmycka Hörsalsparken Himmelstalundsgymnasiet  50 år, Norrköpings stads rödakorsetkrets 100 år och Neuroförbundet Norrköping 50 år kommer att pryda märket i Hörsalsparken. Årets jury bestod av Håkan Liljeblad (S), ordförande tekniska nämnden, Cecilia Ambjörn (V), förste vice ordförande tekniska nämnden, Gunnar Bredin (M) tekniska nämnden samt Anna Wejde, stadsträdgårdsmästare tekniska kontoret.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Det var klockan 01.20 på onsdagsnatten som polis och ambulans larmades om skottlossning på...
På måndagsmorgonen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om drunkning i Motala ström i Norrköping. Larmet...
Det var 19.30-tiden på måndagskvällen som larm inkom till SOS om brand under Saltängsbron...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
molnigt
6 ° C
6 °
6 °
70 %
6.7kmh
75 %
mån
6 °
tis
6 °
ons
7 °
tor
10 °
fre
12 °