3 C
Norrköping
lördag, februari 27, 2021

Norrköping: Brand i gasoltub – stora trafikproblem

Det var 19.30-tiden på måndagskvällen som larm inkom till SOS om brand under Saltängsbron i Norrköping. Räddningstjänst och polis skickades till platsen. Inringaren, som befann sig vid glasskiosken i Carl Johans park, såg lågor vid brofästet på norra sidan och hörde smällar. Vid framkomst kunde man konstatera att det brann i eller vid en gasoltub. Brandmännen fick backa undan och ett område kring saltängsbron spärrades av. Under tiden som insatsen pågick stängdes Drottninggatan av från Slottsgatan till Hamngatan med stopp i spårvagnstrafiken som följd. Fotgängare fick ta sig över strömmen via Spången eller Tullhusbron. Klockan 20.40 meddelades räddningstjänsten att man släppt förbi spårvagnarna som stod på kö. Fotgängare kommer dock inte att släppas över Saltängsbron förrän man är helt på det säkra med att ingen fara föreligger. Vid 21.20-tiden meddelade polisen att avspärrningarna minskats till ett mycket mindre område kring själva tuben som får fortsätta brinna tills gasen är slut. Hur gasoltuben hamnat där och varför den börjat brinna är i skrivande stund oklart. Likaså den eventuella brottsrubriceringen.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Strax före klockan 20 på lördagskvällen inträffade en trafikolycka i Ljura i Norrköping. Vid Ljura...
Strax före klockan 18 larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en olycka på Hjalmar...
Strax före klockan 18 fick polisen flera samtal om bråk på Drottninggatan i centrala...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
3 ° C
3 °
3 °
65 %
3.6kmh
0 %
lör
8 °
sön
9 °
mån
9 °
tis
8 °
ons
1 °