NorrköpingNyheterÖstergötland

Efter explosionen i Nordantill – två anhållna

Tidigt på söndagsmorgonen inträffade en explosion med en efterföljande kraftig brand i ett flerfamiljshus på Luntgatan i Norrköping.

Branden fick ett snabbt förlopp och spred sig snabbt från lägenheten till vinden. Det blev en omfattande släckningsinsats och först efter sex timmar var branden släckt. Uppemot 150 personer har evakuerats och många av dem kommer inte att kunna bo kvar i sina lägenheter. Åtta personer fick vård för lindriga skador.

Vid tolvtiden meddelade polisen att två personer gripits. Det är en man och en kvinna i 20-årsåldern och de båda är nu misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. De anhölls senare av åklagare.

Polisens utredning fortsätter. Exakt vad som har exploderat är ännu oklart, men det verkar ha inträffat i en lägenhet och den efterföljande branden spred sig sedan vidare till vinden. Om händelsen har koppling till den senaste tidens våldsdåd i staden är också något som utreds av polisen.

Relaterade artiklar

Back to top button