NorrköpingNotiserÖstergötland

Två personrån inom en timme

Under måndagskvällen inträffade två fall av personrån i centrala Norrköping.

Båda händelserna skedde i närheten av Söder Tull och inom loppet av en timme. Offren, en pojke under 15 år och en ung man i 18-årsåldern, blev hotade och bestulna på sina personliga tillhörigheter. Ingen av dem skadades fysiskt.

Den första händelsen ägde rum strax innan klockan 19.30. En pojke under 15 år blev rånad av flera andra ungdomar. Gärningsmännen hotade pojken och tvingade till sig hans personliga tillhörigheter. Efter rånet tog pojken sig till en bekant och kontaktade sina anhöriga, som i sin tur kontaktade polisen.

Bara en timme senare, vid klockan 20.32, inkom samtal om ett andra rån på nästan samma plats. Det andra offret, en ung man i 18-årsåldern, rapporterade att han blivit rånad på sina personliga tillhörigheter samt kontanter. Även i detta fall var det flera gärningsmän inblandade.

Polisen utreder nu om det finns ett samband mellan de två rånen och letar efter eventuella vittnen till händelserna. De uppmanar alla som kan ha sett något misstänkt i området kring Söder Tull vid den angivna tidpunkten att ta kontakt.

Relaterade artiklar

Back to top button